Marja-Liisa Saares

Olen muuttanut Vantaan Tikkurilaan yhdeksän vuotta sitten jäätyäni eläkkeelle. Olen yksineläjä, perheeni on pieni, siihen kuuluu aikuinen poikani, hänen vaimonsa sekä heidän kaksi koiraansa, jotka ovat karvaisia ”lapsenlapsiani”. Olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja
kokenut sosiaalihuollon ammattilainen. Olen tehnyt pitkän työuran Varsinais-Suomen Halikossa lastensuojelukuntayhtymän johtajana.

Halikossa asuessani olin mukana kuntapolitiikassa yli 20 vuotta, mm sosiaalilautakunnassa, kunnanhallituksessa sekä kunnanvaltuuston puheenjohtajana. Vantaalle muutettuani oli ajatuksena jäädä eläkkeelle myös kuntapolitiikasta ja vain nauttia aktiviteeteista eläkkeensaaja-yhdistyksessä. Mutta vastuullisia tehtäviä alkoi taas kertyä, ensin yhdistyksessä ja nyt vanhusneuvostossa, jonka varapuheenjohtajaksi minut valittiin syksyllä. Tuossa tehtävässä on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa laaja-alaisesti ikäihmisiä koskeviin asioihin.

Olen viime vuosina jutellut monen yksin asuvan ikäihmisen kanssa, jolla on niin pieni eläke, että se hädin tuskin riittää välttämättömään. Miten saada rahat riittämään, jos terveys pettää ja sairauskulut nousevat? Kuka hoitaa sitten, jos tarvitsen apua ja omia lapsia ei ole tai he asuvat kaukana? Ei eläkkeellä pysty ostamaan siivous- tai hoitopalveluja. Mitä jos sairastun muistisairauteen, kun hoitopaikkoihin on pitkät jonot? Mitä se sellainen elämä on, jos ei tapaa muita ihmisiä kuin kotihoitajan, joka käy pikaisesti tekemässä hoitotoimet ja antamassa lääkkeet? Vanheneminen pelottaa ja siihen liittyy paljon ahdistavia tunteita.

Entisenä lastensuojelutyöntekijänä haluan nyt tehdä työtä ihmisarvoisen vanhuuden puolesta. Ei ole reilua eikä oikein, että vauraassa maassa asuva vanha ihminen saattaa jopa toivoa pikaista kuolemaa pelätessään joutuvansa muiden avun varaan. Se on syynä miksi asetuin ehdolle aluevaaleissa. Haluan että pienituloisten ikäihmisten ääni tulee kuultua uutta hyvinvointialuetta perustettaessa ja että myös heidän palvelunsa turvataan.

Jos haluat kuulla tarkemmin keinoista joilla näitä asioita pitäisi mielestäni edistää, ota yhteyttä.

Sähköposti: marjaliisa.saares@gmail.com
Puhelin: 044 258 3500

Palaa ehdokkaisiin