Ranbir Sodhi

Olen 57-vuotias Suomen kansalainen. Muutin Suomeen Intian Punjabista yli 30 vuotta sitten. Olen ravintola-alan yrittäjä. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Olen Tikkurilan Työväenyhdistyksen jäsen.

Asun Koivuhaassa omakotitalossa. Perheeseeni kuuluu sairaanhoidon opettajan koulutuksen saanut vaimo ja lääkäriksi valmistuva poika. Harrastan yhteiskunnallisia asioita ja jalkapallon pelaamista. Pidän tiiviisti yhteyttä läheisiin ja äänestäjiin.  

Olen ollut Vantaan valtuuston jäsen 12 vuotta. Tänä vuonna jatkan työtä ensimmäisenä varavaltuutettuna.  

Luottamustehtäväni

Tällä valtuustokaudella toimin kulttuurilautakunnassa. Olen ollut sosiaali- ja terveyslautakunnan ja opetuslautakunnan jäsen ja lisäksi Vantaan monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja.

Haluan ajaa seuraavia asioita valtuutettuna

Puolustan julkisia palveluja. Haluan tukea yrittäjiä ja lisätä maahanmuuttajien suomenkielen opetusta niin, että työllistyminen kohenisi.

Kohtuuhintaista asuntotuotantoa tarvitaan enemmän. Mielestäni Vantaa pitää säilyttää väljään rakennettuna ja luonnonläheisenä kaupunkina, jossa on paljon pientaloalueita.

Kuntien vastuu sosiaali- ja terveydenhuollosta siirtyy vuonna 2023 hyvinvointialueille. Muut asiat kuten esimerkiksi opetus- ja kaavoitus jäävät edelleen kuntien hoidettavaksi. Vuonna 2023 Vantaa ja Kerava muodostavat yhden sote-hyvinvointialueen. Se alkaa vastata alueen perusterveydenhoidosta ja sosiaalipalveluista.

Kun sosiaali- ja terveyspalveluista aletaan päättää laajemmalla alueella, on vaarana, että palvelupisteitä vähennetään ja keskitetään. Tavallisten arkisten palvelujen, kuten terveysasemien ja neuvoloiden tulisi olla mahdollisimman lähellä asukkaita.

Vanhustenhoidon painopistettä on siirretty nopeasti kotihoitoon. Vanhojen ihmisten ja muistisairaiden määrä kasvaa nopeasti. Hoivakoteja tarvitaan lisää. Siitä kertovat jo nyt pitkät jonot.  

Terveyspalvelujen asiakasmaksuja pitää laskea. Maksukorotukset ovat lisänneet mm. eläkeläisten köyhyyttä. Suomessa kotitaloudet rahoittavat noin viidenneksen terveydenhuollon kokonaismenoista. Osuus on Pohjoismaiden korkein.

Yhteystiedot

www.ranbirsodhi.fi
ranbir.sodhi@pp.inet.fi
puh. 050 5593 639
Facebook
Twitter

PALAA KAUPUNGINVALTUUTETTUIHIN

Palaa aluevaltuutettuihin