Tikkurilan naisjaosto

Naisjaosto – tässä ajassa tulevaisuutta rakentaen, perinteitä arvostaen

Naisjaostoon ovat tervetulleita kaikki työväenyhdistyksen naisjäsenet. Jaostoon ja samalla sosialidemokraattiseen aatemaailmaan on helppo solahtaa, sillä olemme tapaamisissamme epämuodollisia ja keskustelevia. Toiminta perustuu iloiseen yhdessäoloon. Lähes jokaisessa kokouksessa joku vaikuttajapersoona jakaa ensikäden tietoa erilaisista yhteiskunnallisista asioista tai arjen ilmiöistä. Virkistys ja kulttuuri ovat ryhmässämme pinnalla, ja vastapainoksi hoidamme osamme Tikkurilan demareiden jäsen- ja yleisötapahtumissa. Itse kukin osallistuu vapaaehtoistyöhön halujensa ja mahdollisuuksiensa mukaan.

Naisjaosto perinteiden jatkajana…

Työväenyhdistyksen perustamiskokouksessa 10.11.1907 toveri Sandra Lehtinen piti ”valaisevan puheen yhteenliittymisen merkityksestä”. Jo ensimmäisen toimintavuoden jäsenistä lähes joka kolmas oli nainen, ja 1908 yhdistys valitsi puolueen kunnallisjärjestöön miesten rinnalle Helvi Majanlahden. Sadan vuoden aikana naisjäsenten asema työväenyhdistyksessä on vain vahvistunut.

1900-luvun alussa naiset kokoontuivat keräämään varoja ja seurustelemaan ompeluseurassa. Käsitöiden ja leipomusten tuotoilla tuettiin mm. työväentalon ylläpitoa. Viralliseksi jaostoksi järjestäydyttiin 1935, ja pian mukaan tulivat myös poliittiset keskustelut ja sosiaalinen toiminta.

… ja tulevaisuuden tekijänä

Nyt 2020-luvun alussa naisjaosto noukkii perinteistä parhaat, mutta ennen kaikkea luo uutta. Olemme osa Tikkurilan työväenyhdistystä ja tuemme yhdistyksen toimintaa. Naisjaosto kokoontuu omissa tiloissa Tiksokellarissa. Oman kohtalomme otamme käsiimme viimeistään silloin, kun asetumme tukemaan naisjäseniämme heidän poliittisissa pyrkimyksissään meidän yhteisten asioiden hoitajina. Tuellamme on moni upea nainen rohkaistunut vaativiin kunnallisiin ja valtiollisiin luottamustehtäviin ajamaan myös meille naisille tärkeitä asioita.

Yhteydenotot:

Puheenjohtaja Päivi Laakkonen
0407454138 paivi.laakkonen@gmail.com