Tuija Oivo

Olen Tuija Oivo – tuttavallisemmin mama T. Oivo. Juureni ovat Pohjois-Karjalassa, mutta pääkaupunkiseudulle muutin yli 40 vuotta sitten. Vantaalla olen asunut niin Koivukylässä, Jokiniemessä, Korsossa kuin nyt viimeiset 12 vuotta Vaaralassa. 

Koulutukseltani olen valtiotieteen maisteri; pääaineena sosiaalipolitiikka. Olen työskennellyt työministeriössä (nykyinen TEM) useissa erilaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä jo vuodesta 1984 alkaen. Olen ollut valmistelemassa ja toimeenpanemassa lukuisia työ-, koulutus- ja sosiaalipoliittisia uudistuksia kuten nuorisotakuu, työvoimapalvelujen, sosiaaliturvan ja aikuiskoulutuksen useat uudistukset sekä osatyökykyisten työkykyohjelma. Perheeseeni kuuluu puolisoni Kari. Olen myös kahden aikuisen pojan äiti ja yhden eskarityttösen mummi.

Kiinnostuin aluevaaliehdokkuudesta, koska pidän näitä vaaleja äärimmäisen tärkeinä. Valtuustot tulevat tekemään päätöksiä, jotka koskevat meidän kaikkien arkea ja hyvinvointiamme. Valtuutettujen tehtävä tulee olemaan erittäin vaativa. Uskon, että pitkästä virkaurastani on hyötyä erilaisten näkemysten yhteensovittamisessa sekä uudenlaisten toimintatapojen rakentamisessa.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen ei onnistu ellemme kykene uudistamaan sekä palveluita, niiden tuottamisen tapaa ja tuottajaverkostoa. On kuunneltava erilaisten ihmisten erilaisia tarpeita; kaikkein herkimmin on kuultava niitä, jotka pitävät kaikkein vähiten ääntä. Erityisen lähellä sydäntäni ovat työttömien, osatyökykyisten ja vammaisten ihmisten palvelujen parantaminen.

Ihmisten hyvinvoinnin perusta on paitsi terveys ja turva myös työ ja osallisuus. Siksi sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisessa on otettava huomioon myös työllisyys-, koulutus- ja elinkeinopolitiikan kokonaisuus. Toimivien yhteistyömallien rakentaminen hyvinvointialueiden ja kuntien välille on välttämätöntä unohtamatta järjestöjen, kansalaisyhteiskunnan ja yritysten voimavaroja. 

Kolumni: Yhteisötalous voi luoda kestävää hyvinvointia niin Suomessa kuin koko Euroopassa

Facebook

Twitter

Instagram

Palaa ehdokkaisiin