Seurakuntavaalit syksyllä 2022 – Ilmoittaudu ehdokkaaksi

Ajankohtaista

Seurakuntavaalit syksyllä 2022, nyt on aika toimia. Asetu ehdolle vaaliin. TTy:n yhdistys on perustanut valitsijamiesyhdistyksen ja Vantaalla ollaan Sosialidemokraattinen seurakuntaväki nimen alla. TTy on nimennyt Tarmo Parviaisen valitsijamiesyhdistyksen asiamieheksi.

ILMOITTAUDU EHDOKKAAKSI – OTA YHTEYTTÄ
Tarmo Parviainen: puh 050 5941133 TAI tarmo.parviainen@kolumbus.fi

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu Tikkurilan seurakunnan jäsen, joka

  • täyttää 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä eli 20.11.2022
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta.

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022. Ennakkoäänestys on 8.–12.11. ja varsinainen vaalipäivä 20.11. Äänestyspaikkana mm. Tikkurilan uusi kirkko.

Voit asettua ehdolle seurakuntaneuvostoon ja/tai kirkkovaltuustoon. Seurakuntaneuvosto käsittelee Tikkurilan seurakunnan asioita ja kirkkovaltuusto käsittelee Vantaan seurakuntien yhteisiä asioita.

Vantaalla on 7 seurakuntaa, joille valitaan yhteinen kirkkovaltuusto (Hakunilan, Hämeenkylän, Korson, Rekolan, Tikkurilan, Vantaankosken ja Vanda Svenska Församling).

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää kaikki viimeistään vaalipäivänä 16-vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet ja kukin omassa seurakuntansa ehdokkaita. Kirkkovaltuustossa on 51 paikka, joista 13 paikkaa täytetään Tikkurilan seurakunnan vaaleilla valitsemilla henkilöillä. Tikkurilan
seurakuntaneuvostossa on 16 paikkaa, jotka täytetään Tikkurilan seurankunnan vaaleilla valitsemilla henkilöillä.

Lisää tietoa löytyy täältä:
https://www.vantaanseurakunnat.fi/seurakuntavaalit/asetu-ehdolle