Pirkko Letto

Yhdistys

Pirkko Letto  Olen Pirkko Letto, aikuinen nainen Vantaan Tikkurilasta. Syntyjäni olen Oulusta, jossa asuin 20 ensimmäistä elinvuottani. Opinnot veivät minut Kuopioon, missä valmistuin hammaslääkäriksi. Vantaalle muutimme 30 vuotta sitten esikoisemme synnyttyä. Vantaassa meitä nuorena perheenä kiehtoi pääkaupunkia edullisempi asunto ja vehreä ympäristö. Noista ajoista lähtien olen asunut Tikkurilassa.

Olen työskennellyt Vantaan terveyskeskuksen eri hammashoitoloissa 25 vuotta; tutuiksi tulivat Simonkallio, Hakunila, Hämeenkylä, Korso, Tikkurila. Minulle tärkeää on ollut ja on edelleen oppia uutta ja pysyä ajanhermolla. Esimiestyö ja johtaminen kiinnostivat minua jo nuorena. Toimin ylihammaslääkärin sijaisena ensimmäisen kerran 1980-luvulla, mikä kirvoitti minut opiskelemaan ensin vastaavaksi hammaslääkäriksi ja 2000-luvulla suoritin Helsingin yliopistossa terveydenhuollon erikoishammaslääkärin tutkinnon. Viimeiset kahdeksan vuotta olen työskennellyt Vantaan naapurikunnassa, Tuusulassa, johtavana hammaslääkärinä.

Yhteisten asioiden hoitaminen ja vasemmistolainen aatteellisuus ovat minulla olleet verissä jo nuoresta lähtien. Kodin perintönä minulla on arvomaailma, jossa pidetään huolta heikommista. Kunnallispolitiikkaan tulin mukaan aikuisiällä. 1992 vaaleissa olin demareiden listalla sitoutumattomana ehdokkaana ja tulin valituksi varavaltuutetuksi. Olin tuolloin kahden pienen tyttären äiti. Noihin aikoihin ei ollut tietoakaan subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta. Päivähoitopaikka löytyi ilmoittelemalla kaupan seinällä ja paikallislehdessä.

Minulle tasa-arvo on tärkeä asia, mikä merkitsee arjen sujuvuutta sekä työn ja perheen yhteensovittamista. Nämä asiat saivat minut mukaan vaikuttamaan. Seurasin demareiden politiikkaa ja päätin liittyä Tikkurilan työväenyhdistykseen. TTY:ssä olen ollut useita vuosia johtokunnan jäsen. Vuoden 1996 kuntavaaleissa tulin valituksi valtuustoon ja tuota taivalta jatkui 12 vuotta. Luottamustehtävissäni HUS:ssa ja HYKS:ssa olen voinut hyvin hyödyntää osaamistani.

Valtuustotyö on mielenkiintoista asioihin perehtymistä ja vaikuttamista, päättämistä. Valtuustosta löysin myös miehen, jonka kanssa avioiduin 1999. Valtuustosta pidin 4 vuoden tauon, jotta pystyin raivaamaan kalenterissa tilaa opiskelulle. Nyt olen taas valtuuston jäsen sekä kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja yleisjaoston puheenjohtaja, siis Vantaan ykkösnaisia. Mielestäni päätöksenteossa mukana ollen voi omilla teoilla vaikuttaa yhteisiin asioihin ja toimia kuntalaisten edusnaisena, oman sukupolveni edustajana.