Ranbir Sodhi

Yhdistys

Olen Ranbir Sodhi, 52-vuotias ravintola-alan yrittäjä. Olen Vantaan kaupunginvaltuuston jäsen nyt toista kautta, lisäksi olen opetuslautakunnan jäsen ja Vantaan monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja. TTY:ssä olen varapuheenjohtaja . Ehdokkaana eduskuntavaaleissa olen ollut tähän mennessä kaksi kertaa.

Valmistuin Punjabin yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi ja muutin Intiasta Suomeen runsaat 30 vuotta sitten. Täällä en aluksi löytänyt koulutustani vastaavaa työtä, vaan tiskasin ravintolassa. Monen muun maahanmuuttajan tavoin päädyin yhdessä veljeni kanssa perustamaan yrityksen. Nykyään olen Suomen kansalainen, asun Vantaan Koivuhaassa yhdessä vaimoni ja poikani kanssa.

Ihmisten tasa-arvo on minulle tärkeä asia. Suomen rikkaus on mielestäni siinä, että täällä – toisin kuin Intiassa – rikkaiden ja köyhien lapset leikkivät, käyvät koulua ja opiskelevat yhdessä. Nyt tosin Suomessa kehitys on menossa pahasti väärään suuntaan. Mielestäni sosialidemokraattien tärkeimpiä tehtäviä on estää eriarvoistumisen lisääntyminen.

Vantaalla on jo tällä hetkellä enemmän maahanmuuttajia suhteessa väestömäärään kuin missään muussa Suomen kaupungissa. Tunnen omakohtaisesti monet maahanmuuttajia koskevat vaikeudet ja pidän tärkeänä, että maahanmuuttajia kohdellaan oikeudenmukaisesti ja reilusti. Meillä on myös paljon osaamista, jolla uskon olevan käyttöä niin työelämässä yleensä kuin myös poliittisessa toiminnassa ja päätöksenteossa.