Sote halutaan toimivaksi – Bla Bla Bla-kahvilassa tupa täynnä ensimmäisillä Lauantai -kahveilla

Yhdistyksen uudet valtuutetut kokoontuivat ensimmäisille Lauantai -kahveille. Koronasta vapautuminen näkyi kiinnostuneen yleisön määrässä – kahvila oli aivan tupaten täysi. Säde Tahvanainen, Pirkko Letto, Ida Tamminen ja Kimmo Kiljunen valottivat ajankohtaisia poliittisia teemoja. Erityisesti tulevien aluevaalien läheisyys nostaa kiinnostusta missä tulevaisuudessa käydään lääkärissä tai kuinka sosiaalipalvelut saadaan paremmin toimiviksi.

-Ihmiset menevät aivan samaan paikkaan kuin aiemminkin uudistuksen jälkeen. Tikkurilaan tuleva hyvinvointikeskus on suunniteltu siten, että sen rakentaminen voidaan käynnistää pian hyvinvointialueen toiminnan käynnistyessä, totesi sosiaali -ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Pirkko Letto.

Yleisökysymyksissä esitettiin huoli kuinka hyvinvointiuudistuksessa saadaan myös sosiaalipuolen kehittäminen vahvemmin esille. Keskustelu terveyspalveluista uhkaa hukuttaa alleen kaiken muun.

-Tämä on ydinkysymyksiä koko uudistuksessa. Jos emme saa sosiaali -ja terveyspalvelujen kokonaisuutta paremmin toimimaan yhteen, epäonnistumme. Kun palvelut saadaan hyvinvointikeskuksissa saman katon alle, ihmisten juoksuttaminen luukulta toiselle poistuu, totesi kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Säde Tahvanainen.

Ranbid Sodhi toi esille digitaalisten palveluiden hyödyntämisen tärkeyden sote -toiminnan uudistamisessa. Kimmo Kiljunen korosti ettei palvelujen kehittämisessä saa unohtaa heitä, jotka eivät voi digitaalisuutta hyödyntää.

Uusi valtuutettumme Ida Tamminen toivoi, että perheiden palveluiden kehittäminen on vahvasti keskiössä myös hyvinvointialueella. Ida myös iloitsi pääsystään valtuutetuksi.

-Olen saanut sen parhaan lahjan, jota kuntalainen voi antaa toiselle. Äänen vaikuttaa valtuustossa, totesi Ida Tamminen innokkaana ja toiveikkaana ensimmäisten valtuustokautensa alkaessa.

Tikkurilan Työväenyhdistys käynnisti Lauantaikahvit -konseptin. Kuukausittain on yhtenä lauantaina mahdollisuus keskustella päättäjien kanssa kahvikupin ääressä klo 12-13. Ainakin lähitulevaisuudessa paikka on kahvila Bla Bla Bla Tikkuraitilla.

Tikkurilan Työväenyhdistys 19.9.2021/ST